
Moda na społeczną odpowiedzialność
Społeczna odpowiedzialność w ostatnim czasie zyskuje na coraz większej popularności. Wprawdzie wśród dużych organizacji zawsze temat był aktualny, ale ostatnio nasilenie na rynku jest ogromne i to również wśród małych firm, a czasami i mikroprzedsiębiorstw. Z czego to wynika .... intencje są słuszne .... Przedsiębiorstwo ma duży wpływ na pracowników (daje im prace), społeczeństwo, środowisko i powinno właściwe z nimi żyć. Założenie jest takie, że prowadząc biznes troszczymy się o otoczenie, dbamy o zrównoważony rozwój .... a przez to pracownicy w naszej firmie bardziej się z nami identyfikują, społeczeństwo nas dobrze odbiera .... wszytko fajnie, ale ....

Ścieżka SMART - chmura powraca

Wakacje w założeniu są okresem, podczas którego wypoczywamy, najczęściej wtedy bierzemy dłuższe urlopy ....ale firmy, w których pracujemy nadal funkcjonują .... czasami zdarza się, że firma na przestój i personel ma urlop, ale w większości przypadków tak nie ma.... a co jeśli na ten okres przypada wdrożenie systemu zarządzania ?

Rzeczą istotną w standardach w łańcuchu dostaw branży spożywczej są zmiany. Standardy uznane przez GFSI (BRC, IFS, FSSC, inne) często podlegają modyfikacją, co powoduje trudność z stosowaniu standardu ,gdyż w ślad za zmianą podążają zmiany w dokumentach, szkolenia, inne działania. Rodzi się pytanie, czy są potrzebne tak częste zmiany, czy one zamiast zwiększać bezpieczeństwo to ... czy wręcz odwrotnie .... nie obniżają poprzez obniżenie sprawności systemu ....

To już ostatnia prosta przed końcem naboru w programie FENG - SMART 2. Wg aktualnego harmonogramu nabór kończy się 30.06.2023.
Czasu mało, pracy dużo ale dajemy radę.